Skip to main content

Het heeft heel lang geduurd, maar in dit eerste weekend van oktober is de handbalcompetitie voor de meeste teams van Morrenhof-Jansen Handbal Dalfsen dan toch eindelijk begonnen. De afgelopen maanden kon er wel weer (al dan niet beperkt) getraind worden of af en toe een oefenwedstrijd gespeeld worden. Gelukkig konden verschillende activiteiten om het handballen heen (zoals het handbalkamp of de pepernotenactie van eind vorig jaar) wel, vaak in aangepaste vorm, doorgaan. Dat hielp voor het behouden van het handbal- en clubgevoel, maar het ontbreken van “echte” handbalwedstrijden werd toch wel heel erg als gemis ervaren. Daar is nu een eind aan gekomen. Zaterdagavond waren de leden en sponsoren uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de officiële start van het seizoen. De tribune van de Trefkoele+ was goed gevuld en de sfeer voelde alsof er geen periode van anderhalf jaar zonder handbal was geweest.

Het programma bevatte deze keer een tweetal handbalwedstrijden met daar tussenin een officieel openingswoord van voorzitter Hans Muscus. Voor de sponsoren was ook nog de gelegenheid om bij te praten met het bestuur en de plannen voor het nieuwe seizoen samen door te nemen. Daarbij schoven de meiden van Dames 1 en de begeleidingsstaf aan voor een meet-and-greet.

Allereerst kwamen de getalenteerde meiden van het in de jeugddivisie uitkomende B1 in actie tegen D.S.V.D. B1. Deze wedstrijd resulteerde in een klinkende overwinning voor Dalfsen: 26-18.
Daarna was het woord aan de voorzitter van het bestuur. Hans gaf onder andere aan hoe blij de vereniging is met de trouwe steun van de leden, de supporters en zeker ook de sponsoren, waarvan er niet één de club de rug heeft toegekeerd in de moeilijke periode die we net allemaal hebben doorgemaakt. Sterker nog: voor de komende 3 seizoenen wordt Bouwbedrijf Bongers hoofdsponsor naast Morrenhof-Jansen Installatiebedrijven !
Voor de leden was er nog een leuke verrassing. De oploopmeisjes van de E-jeugd presenteerden aan de selectie van Dames 1 de nieuwe hoodies die alle spelende verenigingsleden ook zullen ontvangen. Binnenkort zijn al onze speelsters weer duidelijk herkenbaar in het dorp en in de sporthallen in de regio als handbalsters van Dalfsen door de kenmerkende rode kleur en de logo’s van de vereniging en beide hoofdsponsoren.

Als kers op de taart volgde daarna nog de eerste wedstrijd van Dames 1 in de Hoofdklasse tegen Travelbags HV Zwolle. Het jonge team van Dalfsen liet zich zeker niet wegspelen door de gemiddeld meer geroutineerde speelsters uit Zwolle. Het ging ongeveer 50 minuten gelijk op, waarbij dan weer het ene en dan weer het andere team de leiding nam. Het verschil werd in die periode nooit groter dan 2 doelpunten. Met nog 10 minuten te spelen slaagde Zwolle er in om een gaatje van 3 punten verschil te maken en dat kwam Dalfsen niet meer te boven. Zwolle kon daarna nog vrij eenvoudig uitlopen tot een eindstand van 26-33. De eerste overwinning voor Dalfsen in de Hoofdklasse zat er deze wedstrijd niet in, maar gezien het spelbeeld in met name de eerste 50 minuten, zal die niet lang op zich laten wachten.