Skip to main content

Een aantal weken geleden konden wij meedelen dat onze Kyra Stege was geselecteerd om met Jong Oranje (U17) deel te nemen aan het EK Beachhandball van 8 tot en met 11 juli in Varna (Bulgarije). De meiden hebben in de tussenliggende periode niet stilgezeten. Er is nog heel wat trainingsarbeid verzet, zelfs twee weekenden waarin bijna alleen maar getraind, getraind en nog eens getraind is. Tussendoor heeft het team ook nog een aantal keren een PCR-test moeten ondergaan, want er wordt natuurlijk geen risico gelopen met de gezondheid van de meiden. Woensdagochtend vertrekt het team naar Varna en donderdag 8 juli staat dan direct al de eerste wedstrijd tegen Duitsland op het programma. Daarna volgen nog poulewedstrijden tegen Zweden en Roemeniƫ. De wedstrijden volgen elkaar snel op, want op 11 juli staat de finale al gepland.
De avond voor de reis naar Bulgarije gaat Kyra eerst nog haar HAVO-diploma in ontvangst nemen. Ze is zo trots op haar selectie dat ze hiervoor niet een galajurk, maar haar Team NL-kleding aan zal trekken. Tijd voor examenfeestjes heeft Kyra niet gehad, er moest tenslotte getraind worden. Als dit EK-avontuur achter de rug is, heeft ze dus met haar vriendinnen nog wat in te halen.
Tijdens het toernooi zal Kyra in de verdediging worden ingezet als specialist zijkant. Er gaan maar 10 speelsters mee en met zo’n vol wedstrijdschema zal dat betekenen dat er veel van de meiden wordt gevraagd.
De familie Stege vliegt het team achterna. De meiden zitten wel in een eigen team-bubbel, dus het is nog even de vraag of er veel contact mogelijk zal zijn, maar uiteraard gaan Kyra en de rest van het team daar nog flink aangemoedigd worden.

Kyra, heel veel succes en geniet van deze unieke ervaring! We horen graag na afloop van je hoe je het hebt beleefd.