Skip to main content

 

Om wedstrijden te kunnen spelen zijn er ook scheidsrechters nodig. Ook daar is een dringende behoefte aan. Omdat we op dit moment te weinig verenigingsscheidsrechters hebben zouden we erg graag willen dat een aantal leden deze opleiding gaat volgen. Een verenigingsscheidsrechter fluit wedstrijden van teams van de eigen vereniging. Niemand zit er natuurlijk op te wachten dat wedstrijden niet door kunnen gaan omdat er geen scheidsrechter is.

Alleen met genoeg scheidsrechters kunnen we op termijn ook wedstrijden blijven spelen. Het is dus in ieders belang dat er voldoende scheidsrechters zijn. Daarnaast ook een oproep aan leden en ouders om je aan te melden als begeleider van onze jeugdscheidsrechters. Heb je hart voor de vereniging, meld je dan aan.

Wil jij je enthousiasme voor het fluiten van wedstrijden overdragen aan andere leden van je club? Lijkt het je leuk om een wedstrijd van een hoger niveau te leiden? Dan is de opleiding tot Bondsscheidsrechter 3 (BS3) iets voor jou. Deze opleiding brengt jouw kwaliteiten als scheidsrechter op een hoger niveau. Met je eigen inzet en ambitie kan de BS3 leiden tot mooie resultaten: van een goed gefloten wedstrijd tot aan een gave nationale carrière die echt bij jou past. Als scheidsrechter help je in samenwerking met trainers en spelers, de wedstrijden in goede banen te leiden. Een belangrijke rol dus! Daarnaast een uitdaging om tijdens de wedstrijd de juiste beslissingen te nemen.

Je leert online nog extra theorie, maar je fluit in de praktijk wedstrijden met een buddy-scheidsrechter die nu nog fluit op de hoogste niveaus. Zo leer je direct van de beste scheidsrechters die er zijn in het land.

Op dit moment is er binnen de vereniging een groot tekort aan bondsscheidsrechters. Een bondsscheidsrechter mag wedstrijden in de topsport fluiten. Onze bondsscheidsrechters fluiten geen wedstrijden van de eigen vereniging, maar in de omgeving. Omdat er drie teams landelijk spelen, heeft onze vereniging de verplichting van de handbalbond om 30 bondswedstrijden te fluiten. Op dit moment hebben we daar maar 1 scheidsrechter voor beschikbaar. Als we op korte termijn niet aan deze verplichting voldoen, lopen we een groot risico op boetes (oplopend tot 200 euro per wedstrijd wat met 30 te fluiten wedstrijden in een seizoen heel hard op kan lopen) die ons door de handbalbond worden opgelegd. Daarnaast is de kans aanwezig dat er een team teruggetrokken moet worden uit de landelijke competitie.

Wil je je aanmelden of heb je eerst nog vragen, neem contact op via een mail naar dalfsen@handbal.nl of rechtstreeks bij één van de bestuursleden.