Skip to main content

Handbal nu niet mogelijk

Het Coronavirus lijkt misschien op een (hand-)bal met heel veel grip, maar sporten in clubverband wordt door die virusballetjes voorlopig onmogelijk gemaakt.
De beperkende maatregelen om het virus te verslaan zorgen ervoor dat zaalsport op dit moment niet is toegestaan. In de Trefkoele+ mag nu niet worden getraind en mogen geen wedstrijden worden gespeeld. Het NHV heeft meegedeeld dat alle reguliere competities voor het lopende seizoen zijn gestopt. Buiten mag er wel nog iets aan training worden gedaan (wel onder strenge regels), maar voor handbal is het gewoonweg veel te koud.

Wanneer wel weer ?

Is er dan helemaal geen perspectief ? Zekerheden over datums vanaf wanneer weer activiteiten mogelijk zijn kunnen we niet geven. Wel kunnen we zeggen dat het NHV bezig is om alternatieve vormen van competitie te organiseren voor het moment dat de beperkende maatregelen worden versoepeld en sporten weer mag. Daarbij wordt ook gekeken naar beachen.
Het bestuur en vooral de TC zijn veel bezig om te kijken wat er mogelijk is, maar op dit moment is er helaas niets verantwoord of toegestaan. Er is ook regelmatig contact met andere verenigingen in de regio om ideeën uit te wisselen.
Uiteraard houden we de berichtgeving van de overheid goed in de gaten en bij iedere aanpassing kijken we of dit mogelijkheden biedt om het handballen weer (gedeeltelijk) op te kunnen pakken.
Voor dit moment is het afwachten en volhouden. Blijf gezond, probeer te blijven bewegen en hopelijk zien we elkaar snel weer op de handbalvelden.