Skip to main content

Woensdagmiddag 22 maart was het eindelijk zo ver! Na een aantal jaren van stilte, stroomde de Trefkoele+ vol met basisschoolkinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit de gemeente Dalfsen. Om 13.00 uur startte het toernooi met wedstrijden uit de jongenspoules. In beide poules werd de strijd met elkaar aangegaan en waren het sportieve en spannende wedstrijden. De wedstrijden werden even onderbroken door een wandeling naar buiten. Het brandalarm was afgegaan (gelukkig loos alarm!), maar dankzij het snelle handelen van de Trefkoele+ en de flexibiliteit van alle aanwezigen, konden we snel weer verder spelen! Bij de meisjes werd in drie poules gespeeld, waarbij de eerste twee poules streden voor een plek in de kruisfinales. De verschillen tussen deze teams waren soms wat groter, aangezien er ook geoefende speelsters meespeelden. Dit deed echter niets af aan de prestaties van alle handballers; iedereen, maar écht iedereen, bleef strijden en doorgaan om de bal toch in het doel van de tegenstander te krijgen! Ook bij de meiden spatte het fanatisme er aan alle kanten vanaf.

Na afloop van de verschillende wedstrijden op de woensdagmiddag werd bekend welke teams zich hadden geplaatst voor de kruisfinales. Dit liet echter nog iets langer op zich wachten, want bij een meidenpoule hadden zowel de Heidepark 1 als de Vuursteen allebei hetzelfde aantal wedstrijden gewonnen, maar ook precies (ja, echt waar!) hetzelfde aantal doelpunten gemaakt! Hierdoor moesten nog penalty’s worden genomen, om te bepalen wie er dan toch echt die tweede plek zou bemachtigen én daarmee door zou mogen naar de kruisfinales! Uiteindelijk bemachtigde de Vuursteen, na zes penalty’s, de tweede plek. Al met al waren bij de jongenspoules De Polhaar 1, De Sprankel 1, De Sprankel 2 en De Heidepark 1 door naar de kruisfinales, en bij de meisjespoules De Polhaar 1, De Spiegel 1, De Sprankel 1 en De Vuursteen.

Op vrijdag 24 maart om 16.00 uur begon de eerste kruisfinale: De Polhaar 1 tegen de Sprankel 2. De sportiviteit en het fanatisme was meteen vanaf het begin zichtbaar; er werd gestreden tot de laatste seconde. Na 14 minuten bleek De Polhaar 1 de meeste ballen in het goal te hebben gegooid, waarmee zij zich als eerste hebben geplaatst voor de finale. Bij de tweede kruisfinale werd ook weer een goede pot handbal gespeeld, waarbij de leerlingen uit Lemelerveld het tegen elkaar opnamen: De Heidepark 1 tegen De Sprankel! De aanwezigheid van de supporters uit Lemelerveld voor beide scholen was dan ook zeker te horen vanaf de tribunes. Beide partijen bleven knokken tegen het einde, met als uitkomst dat De Heidepark 1 zich als tweede plaatste voor de finales.

Om half 5 was het de beurt aan de meisjes. Bij de eerste kruisfinale werd de strijd aangegaan tussen De Polhaar 1 en De Sprankel 1. Ondanks dat de meiden van De Polhaar 1 al snel op voorsprong lagen, bleven de meiden van De Sprankel tegengas geven. De Polhaar 1 bleek het sterkste team, zij hebben zich dan ook geplaatst voor de finale! Daarna was het de beurt aan De Spiegel 1 en De Vuursteen. Dit was een enorm spannende pot, de stand stond een lange tijd op 1-1. De spanning was van de gezichten af te lezen. Uiteindelijk bleek na 14 minuten dat de Spiegel 1, ondanks de grote weerstand van De Vuursteen, de sterkste partij te zijn. Zij hebben zich als tweede team geplaatst voor de finale.