Skip to main content

Aan het eind van het vorige seizoen heeft ex-international Lynn Knippenborg aangegeven haar imposante topsportcarrière af te sluiten.
Als speelster van Dalfsen heeft zij in zes seizoenen vier keer de kampioensschaal en drie keer de beker omhoog mogen houden. In 2014 heeft Lynn er voor gekozen haar carrière in het buitenland voort te zetten, eerst in Noorwegen (bij Vipers Kristiansand) en daarna is zij ook te bewonderen geweest in Duitsland (Buxtehuder) en Denemarken (Holstebro). Na een terugkeer in de Duitse competitie, waar zij nog drie seizoenen voor Neckarsulm heeft gespeeld, gaf zij in 2022 aan dat het klaar was met het spelen op topniveau.
Eerder in dat seizoen had Lynn al te kennen gegeven haar interlandcarrière te beëindigen. De teller stopt op 114 interlands, waarbij zij onder andere deel heeft uitgemaakt van de selectie die zilver won op het WK 2015 en het EK 2016.
Lynn gaat niet met “handbal-pensioen”, maar wil een rol spelen in het opleiden van talenten in de regio waar zij haar grootste successen heeft behaald. Dit houdt onder andere een terugkeer bij SV Dalfsen Handbal in, waar zij trainingen zal gaan geven. Uiteraard zijn wij heel enthousiast dat Lynn haar talent en ervaring in wil zetten voor de ontwikkeling van onze speelsters. Wij wensen haar hierbij vast veel succes en vooral veel plezier!