Skip to main content

Begin december kregen we de kans om Aki Ueshima, Japanse jeugdinternational een stageplaats voor een maand te bieden. De vraag kwam van Henny Nijboer (oud medewerker van het NHV).

De 21-jarige Aki leeft in Tokyo en heeft de ambitie om na haar studie een profcarrière in Europa te starten.

Zij keept in Japan in een universitair team op het hoogste niveau. Nadat Ellen van onze eigen keepster Iris Hilgenkamp een positief antwoord kreeg, bespraken we het in de groep.

Dit kon toch alleen maar motiverend en inspirerend werken? Laten we het gewoon doen. Door de week trainde Aki mee met jong Oranje in Papendal en in het weekend was zij speelgerechtigd gemaakt om te keepen in de hoofdklasse voor Dalfsen.

En zo kwam Henny op donderdag 12 januari kennismaken met Aki op training. Ons dames 1 team heeft haar met open armen ontvangen. Liesbeth Booijink en Irma Klumper namen de organisatie rondom vervoer van en naar Papendal voor hun rekening in afstemming met Henny. Op vrijdag of zaterdag kwam zij naar Dalfsen waar het gezin van Niels, Irma, Lissa, Maud en Babet van Dam als gastgezin fungeerde. Hartstikke leuk! Met teamgenoten de stad Zwolle in, de molen in Dalfsen bekijken, mee na de wedstrijd naar Nikki’s, Nederlandse gerechten proberen als pannenkoeken en boerenkool. Alles werd natuurlijk vastgelegd en gedeeld met haar familie en vrienden in haar thuisland. Aki genoot ervan en wende steeds meer aan de wat meer uitbundige cultuur dan zij gewend is. Meerdere keren viel zij in de vijf competitie duels in waarin zij zich manifesteerde als penaltykiller. Afgelopen zaterdag tegen Vivendi keepte zij een goede tweede helft, stopte weer twee penalty’s en genoot zij van het Dalfser publiek en het enthousiasme van ons team. Bij het afscheid kwamen de tranen, ze heeft een leerzame, bijzondere maand beleefd in Nederland. Aki bedankt!! Wij genoten ook van jou. Wie weet tot ziens!

Foto: Hans Khoe