Zeer geslaagd Lisam – DC Consult schoolhandbaltoernooi!

Zeer geslaagd Lisam – DC Consult schoolhandbaltoernooi!

Woensdagmiddag 20 maart stroomde de Trefkoele+ vol met basisschoolkinderen uit de gemeente Dalfsen. Om 13.00 uur startte het toernooi met wedstrijden uit de jongenspoules. Maar liefst 10 jongensteams hadden zich hiervoor ingeschreven. In beide jongenspoules waren het spannende wedstrijden. De verschillen onderling waren erg klein, maar het plezier spatte ervan af. Met rode wangen en het zweet blank op de rug werd geknokt voor elk doelpunt of een doelpunt te voorkomen. 

Bij de meisjes werd er in drie poules gespeeld door 13 teams. De eerste twee poules konden strijden om plekken in de kruisfinales.De verschillen tussen deze teams waren soms wat groter omdat er ook geoefende speelsters meededen. Dit deed echter niets af aan de prestaties van de niet handbalsters. De meisjes uit Hoonhorst waren extra sportief, want zij kwamen volgens vaste gewoonte opde fiets naar Dalfsen. Een sportievere start van het toernooi kun je niet hebben. Zij hadden de warming-up er dus al op zitten voordat ze aan hun eerste wedstrijd begonnen. Helaas voor hen waren ze net niet sterk genoeg voor de eerste twee plekken die recht gaven op de kruisfinales.

Om 18.00 uur waren alle teams bekend die zich hadden geplaatstvoor de kruisfinales van aanstaande vrijdag. Bij de jongens gaat de eerste kruisfinale tussen Spiegel 2 en Sjaloom 1. De tweede kruisfinale is tussen Polhaar 2 en Polhaar 3. Dus er zal in ieder geval een team van de Polhaar bij de jongens in de finale staan. Bij de meisjes gaat de eerste kruisfinale tussen Polhaar 1 en Heilig Hart 1. De tweede kruisfinale is bijna identiek, namelijk Polhaar 2 tegen Heilig Hart 2. Er zijn dus weer mooie wedstrijden in het vooruitzicht. 

Wilt u dit ook niet missen? De kruisfinales starten om 16.30 uur in de Trefkoele. Om 18.30 uur is duidelijk welk jongensteam en welk meisjesteam er door zal gaan naar de regiofinales. Wees dus welkom om deze kanjers aan te moedigen.