Wedstrijdverslag Morrenhof/Jansen dames 2 – Auto van Ewijk/LHC dames 2

Wedstrijdverslag Morrenhof/Jansen dames 2 – Auto van Ewijk/LHC dames 2

Foto: Hans Khoe

Dit seizoen is Dames 2 opgericht. Het team is ontstaan door samenwerking van Tophandbal Dalfsen en SV Dalfsen handbal en wordt onder meer gesponsord door Morrenhof-Jansen Dalfsen. In dit team spelen plaatselijke talenten. Af en toe wordt een wedstrijdverslag van de verrichtingen van Dames 2 op deze website geplaatst. Zo blijft u op de hoogte hoe het dit team vergaat in de competitie.

Na een moeizame competitiestart (de eerste twee wedstrijden gingen verloren) hebben de meiden van Dames 2 van Morrenhof-Jansen Dalfsen hun draai gevonden. Door 5 achtereenvolgende overwinningen is het team inmiddels opgeklommen naar de 3e plaats in de stand. De volgende tegenstander die naar de Trefkoele+ komt is Auto van Ewijk/LHC Dames 2, de nummer 2 op de ranglijst. Beide ploegen hebben een overwinning nodig om in het spoor te kunnen blijven van Achilles, dat nog zonder puntverlies aan kop gaat.

Vanaf het begin gaan beide teams er volop tegenaan. Het tempo ligt hoog (de scheidsrechter heeft in de hele wedstrijd niet één keer tijdspel aan hoeven geven) en de ploegen zijn duidelijk aan elkaar gewaagd. De eerste score aan Dalfser kant wordt gemaakt door Britte Wilmink. Na ruim een jaar blessureleed maakt zij vandaag haar rentree en speelt in beide helften een aantal minuten mee. Fijn dat ze er weer bij is.
De wedstrijd gaat in de eerste helft aardig gelijk op: het verschil tussen de ploegen wordt nooit groter dan 2 punten. Met name de linkeropbouw van LHC, Joanne Pelgrim, breekt regelmatig door de Dalfser verdediging en scoort 7 doelpunten in de eerste helft. Na de rust krijgt zij vaak persoonlijke dekking en daarmee wordt haar dreiging een heel stuk ingedamd. De keepsters van zowel Dalfsen als LHC  laten geregeld hun kwaliteiten zien. Met name de hoekspeelsters van beide ploegen vinden doorlopend de keepster van de tegenstander in de weg staan. Halverwege de eerste helft neemt LHC, na de 8 – 8 score van Lisa Oosterwijk, de leiding om die vervolgens de rest van die eerste helft niet meer uit handen te geven. Bij rust leiden zij met 13 – 14.

Na de pauze loopt LHC uit naar een voorsprong van 3 punten. Verder laten de meiden van Morrenhof-Jansen Dalfsen DS 2 het niet komen. Daniëlle Wendt weet de bal meerdere keren strak in de hoek buiten bereik van de keepster van LHC te gooien en Dalfsen kruipt weer dichterbij. Met in totaal 9 doelpunten wordt zij ook topscorer van de avond aan Dalfser kant.
Het laatste kwartier van de wedstrijd wordt bloedstollend spannend. Na een 15 – 18 achterstand weten de meiden van Dalfsen de stand weer gelijk te trekken (20 – 20). Daarna neemt LHC iedere keer weer een voorsprong van 1 of 2 punten, maar Dalfsen komt iedere keer weer gelijk. In die periode scoort Finn Teters 5 keer, waarvan driemaal vanaf 7 meter.
Nadat zij 5 keer gelijk gekomen zijn na een achterstand, nemen de Dalfser dames de leiding weer over (27 – 26). LHC schakelt nog een tandje bij en, na een gemiste kans bij een stand van 29 – 29, komt LHC weer op een voorsprong. Die geven zij niet meer uit handen en met een eindstand van 30 – 31 gaan de punten mee naar Lemelerveld.

Beide teams kregen na afloop een groot applaus van het publiek. Voor de neutrale toeschouwer was het een hele leuke en vooral spannende wedstrijd, maar de Dalfser supporters hadden uiteraard liever de eindstand andersom gezien.

Verslag: Maico van Zuijdam