Wedstrijdverslag Zenderen Vooruit B1-Morrenhof-Jansen Dalfsen B1

Wedstrijdverslag Zenderen Vooruit B1-Morrenhof-Jansen Dalfsen B1

Om de eerste plaats in de stand na 6 wedstrijden over te nemen van E&O moeten de meiden van de B1 van Morrenhof-Jansen Handbal Dalfsen met minimaal 8 doelpunten verschil winnen op bezoek bij Zenderen Vooruit/Bornerbroek B1. Dat team staat nog puntloos onderaan, dus kansloos is die missie op voorhand zeker niet.

Het wordt een wedstrijd die door beide teams in hoog tempo wordt gespeeld. Dalfsen neemt direct het initiatief met een 0 – 2 voorsprong. Tot 3 – 4 kan Zenderen Vooruit redelijk bij blijven, maar daarna loopt Dalfsen snel uit naar een ruime voorsprong. In het begin van de wedstrijd scoort vooral Kyra er lustig op los (5 van de eerste 6 doelpunten).

De Twentse meiden proberen het spel van Dalfsen vooral te ontregelen door wel heel stevig te verdedigen. Vanuit ons perspectief regelmatig over het randje, maar opvallend genoeg worden alleen een paar Dalfser overtredingen met geel bestraft, terwijl met name Allison een aantal keren op wel heel hardhandige wijze tegen de grond wordt gewerkt.


Bij rust is het verschil al 6 punten (9 – 15). In de tweede helft houden de meiden van Morrenhof-Jansen Handbal Dalfsen de druk er goed op. Met grote regelmaat wordt een pass van de tegenstandsters onderschept en wordt gescoord uit een snelle break. Ook heeft Iris een aantal fraaie reddingen en weet zij daarna met een verre worp een uitlopende medespeler te bereiken, wat meerdere doelpunten oplevert.

Het benodigde verschil van 8 punten is al snel bereikt. Daarna lijken de meiden uit Bornerbroek nog 1 keer aan te zetten, maar als Dalfsen toch op een voorsprong van 10 doelpunten weet te komen (11 – 21) is de energie op en kan Dalfsen de wedstrijd eenvoudig uitspelen: eindstand 15 – 32. Hierdoor is de koppositie in de stand overgenomen.