SV Dalfsen C1 kampioen

SV Dalfsen C1 kampioen

Met nog 1 thuiswedstrijd voor de boeg kon het eigenlijk al bijna niet meer mis gaan voor de meiden van C1. ABS C1 zou nog in punten gelijk kunnen komen, maar had ook een enorme achterstand in doelsaldo (meer dan 100 punten). Maar als je kampioen kunt worden, wil je dat natuurlijk ook in stijl doen: met een overwinning. Nummer 3 in de stand AHV Achilles C1 moest daar dan het slachtoffer van worden.

De tribune was goed gevuld en iedereen was klaar voor een feestje. Alleen Achilles wilde nog niet zo meewerken. Na een sterk begin van de Dalfser meiden stond er na 3 minuten een 2-0 voorsprong op het scorebord. Daarna stokte de score en duurde het ruim 8 minuten voor het volgende doelpunt bijgeschreven kon worden. Doordat SVD C1 in de dekking ijzersterk stond te spelen, de hele wedstrijd eigenlijk, bleef de score voor een handbalwedstrijd ongewoon laag. Bij rust stond het 4-2.

In de tweede helft toverde Achilles met hun nummer 7 nog een gevaarlijk wapen uit de hoge hoed. Haar snoeiharde schoten leken onmogelijk te stoppen, maar keepster Iris Hilgenkamp hield de meeste van die ballen er toch uit. Het was bijna een wonder dat ze daar geen blessure bij opliep, zo hard waren die worpen.

Toch slaagde Achilles er in om weer gelijk te komen (4-4) en daarna bleef de wedstrijd lange tijd in evenwicht. Met nog 10 minuten te spelen was het verschil nog maar 1 doelpunt (8-7), maar daarna gingen de meiden van Dalfsen helemaal los. De doelpunten volgden elkaar nu in rap tempo op, waarbij de ene bal nog mooier in de hoek verdween dan de andere.

In de laatste minuut begonnen de meiden, die op dat moment op de bank zaten, al vast met het inzetten van de kampioensdans. Na het laatste fluitsignaal, met een 15-7 overwinning, kon de rest van het team daar bij aansluiten. Daarna werden ze nog in de bloemen gezet, kregen ze allemaal een medaille en ieder nog een kampioensfoto. Meiden, van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap!