Spannende finales bij het Lisam – DC Consult schoolhandbaltoernooi!

Spannende finales bij het Lisam – DC Consult schoolhandbaltoernooi!

Vrijdag 22 maart waren de kruisfinales en de finales van het Lisam  DC Consult schoolhandbaltoernooi. Nadat woensdag het hoofdtoernooi was gespeeld hadden 4 meisjes teams en 4 jongens teams zich geplaatst voor de finales. Om half 5 begon de eerste kruisfinale van de jongens tussen De Spiegel 2 en Sjaloom 1. Het mocht dan een kruisfinale zijn maar het leek wel een finale.  De teams waren zeer aan elkaar gewaagd. Het toegestroomde publiek leefde intens mee. Na 12 minuten was het 2-2 en moesten penalties uitsluitsel geven. Hierbij trok de Sjaloom aan het langste eind en was als eerste geplaatst voor de finale. De tweede jongens kruisfinale was niet minder bijzonder namelijk tussen Polhaar 2en Polhaar 3. Ondanks dat er een jaar leeftijdsverschil zat tussen deze 2 teams liet Polhaar 3 zich niet zomaar aan de kant zetten. Ze bleven knokken tot het eind, maar na 12 minuten bleek Polhaar 2 toch te sterk. Zij plaatsten zich met een 3-1 winst voor de finale.

Om 5 uur was het de beurt aan de meisjes. Beide kruisfinales gingen tussen de Polhaar uit Dalfsen en Het Heilig Hart uit Lemelerveld. De eerste was tussen Polhaar 1 en Heilig Hart 1. De meisjes legden een fraaie pot handbal op de mat. In deze kruisfinale was, ondanks de weerstand van Heilig Hart, de Polhaar het sterkste team. Zij versloegen hun tegenstander met 10-6. Daarna was het de beurt aan Heilig Hart 2 tegen Polhaar 2. Wederom een zeer spannende wedstrijd. Deze kruisfinale eindigdeook met een gelijkspel 5-5 en ook hier moesten penalties de doorslag geven. Hier was het Heilig Hart die aan het langste eind trok.

Om half 6 werd de sporthal donker gemaakt voor de opkomst van de jongens finalisten van de Sjaloom 1 en Polhaar 2. Als ware sporthelden werden ze ontvangen door het publiek. En na het klinken van het fluitsignaal begonnen de jongens aan de finale. Het publiek ging er nog eens goed voor zitten en de spandoeken en liederen moedigden de jongens goed aan. Wat een strijd werd er geleverd. Na 2 keer 10 minuten gaf het scorebord een eindstand van 3-2 aan waardoor de Sjaloom winnaar was van de beker en de handbal. 

Om 6 uur mochten de meisjes laten zien wat ze in huis hadden. De finalisten van Polhaar 1 en Heilig Hart 2 kregen net als de jongens een groots onthaal. Het publiek kon genieten van alles wat handbal met zich meebrengt; teamwork, snelheid, incasserenen geweldige balbeheersing. Het was een echte handbalfinalewaarbij Polhaar 1 de winst naar zich toetrok met een 9-4 uitslag.Uit handen van de hoofdsponsor Daniëlle de Jager namens Lisam  DC Consult kregen ook de meiden de wisselbeker en de handbal uitgereikt. De winst bij zowel de jongens als de meisjes geven recht op een plek in de regiofinales. Deze zullen later dit jaar volgen.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd toernooi en wil alle vrijwilligers die zich hiervoor ingezet hebben en natuurlijk alle sponsoren hartelijk danken.