Selectietraining Beachhandbal

Selectietraining Beachhandbal

Afgelopen zondag stond de eerste van drie selectietrainingen op het programma voor de drie meiden van SV Dalfsen handbal. Nog wat moe van de fantastische training van Monique Tijsterman op zaterdag en een tikkeltje zenuwachtig vertrokken de meiden en hun teambegeleiders naar Raamsdonksveer.

De binnenaccommodatie, ook wel aangeduid als Breda Beach, is niet meer het meest moderne sportcomplex, maar in een felle regenbui op de heenweg beseften de meiden dat ze fijn binnen mochten trainen. Bij aankomst werd er rondgekeken naar welke andere meiden zich ook allemaal geplaatst hadden, o ja die had ik wel verwacht en nee inderdaad, die ene die niet zo heel goed was is er niet meer bij.

De 3 trainers riepen de meiden bijeen en ze stelden zichzelf voor. De “grote bondscoach” van het volwassen Nederlandse A Beachteam, Ronald Thijssen, was er en zou aantekeningen maken. De training werd verzorgd door de eigen bondscoach van de meiden U16 en zijn assistent, Ard en Jip.

Ard en Jip stelden de meiden direct gerust door te zeggen dat er de komende 3 trainingen niemand af zou vallen. Een zucht van verlichting ging door de hal. Nu konden ze zich heerlijk concentreren op de trainingen. En zoals bondscoach Ard al zei: je mag fouten maken.

Het zijn pittige trainingen hoor, ruim 3 uur volle bak door de zandbak sporten: pirouettes maken, vliegertjes, krachttrainingen en loopwegen. Waar de meiden normaal 1,5 uur zaaltraining doen is dit een behoorlijke aanslag op hun fysiek, maar dat hoort natuurlijk allemaal bij geselecteerd worden voor het team U16.

Nadat hun eigen coach eindelijk klaar was met vragen stellen over waar onze vereniging beachhandballen kan bestellen keerden de meiden moe maar erg voldaan huiswaarts.
Komende week gaat het gewoon weer verder in Raamsdonksveer.