Participatielijst 2018-2019

Participatielijst 2018-2019

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor een vereniging.

Gelukkig hebben we bij de handbalvereniging Dalfsen heel veel actieve en betrokken leden en ouders. Maar we hebben ook heel veel werk te verzetten om iedereen lekker aan het handballen te krijgen.

Vorig seizoen hebben we voor het eerst met een participatielijst gewerkt. Een participatielijst is een opsomming van alle werkzaamheden die uitgevoerd worden door vrijwilligers bij de vereniging. Als lid of ouder van een lid kun je aangeven welke klus bij jou past en waar je je eventueel voor wilt inzetten.

Waarom de participatielijst?
– Overzicht van alle werkzaamheden binnen de vereniging;
– Minder losse vragen gedurende het seizoen voor hulp;
– Door het overzicht kan iemand gerichter kiezen wat hij/zij wil doen;
– Hierdoor worden vrijwilligers ingezet op taken die ze leuk vinden;
– En hoeven ze zich hier niet voor jaren aan te binden, maar is er ook opvolging voor handen.

De reguliere taken behorend bij het meespelen in een team staan niet op deze lijst. Daarmee bedoelen we het wassen, rijden, tafeldienst en dergelijke. Dit wordt binnen de teams geregeld en wordt dus al als minimale inzet verwacht. Gelukkig is de ervaring binnen onze vereniging dat dit prima verloopt.

Het is een bewuste keuze om nog niet over te stappen naar verplicht vrijwilligerswerk zoals je ziet bij veel andere verenigingen. Het invullen van de participatielijst is echter wel verplicht. Als je aangeeft niets te kunnen betekenen horen we graag waarom dit zo is.

In de lijst hebben we alle functies die al bezet zijn ook meegenomen. Zo kun je zien dat veel al gedaan wordt en je er dus niet alleen in staat. De regels die geel gemaakt zijn, zien we liever nog vandaag dan morgen ingevuld worden.
Om het invullen en verwerken makkelijker te maken hebben we een programma gemaakt op onze website.

Graag willen we alle lijsten op 1 juli in ons bezit hebben zodat we voor het nieuwe seizoen een indeling kunnen maken.

Participatielijst 2018-2019

Uitleg functiebeschrijvingen