Participatielijst 2017-2018

Participatielijst 2017-2018

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor een vereniging.

Gelukkig hebben we bij de handbalvereniging Dalfsen heel veel actieve en betrokken leden en ouders. Maar we hebben ook heel veel werk te verzetten om iedereen lekker aan het handballen te krijgen.

Afgelopen jaarvergadering is daarom gemeld dat we een participatielijst willen opstellen. Een participatielijst is een opsomming van alle werkzaamheden die uitgevoerd worden door vrijwilligers bij de vereniging. Waarbij je als lid of ouder van een lid kunt aangeven welke klus bij jou past en waar je je eventueel voor wilt inzetten.

Waarom de participatielijst?

–       Overzicht van alle werkzaamheden binnen de vereniging;

–       Minder losse vragen gedurende het seizoen voor hulp;

–       Door het overzicht kan iemand gerichter kiezen wat hij/zij wil doen;

–       Hierdoor worden vrijwilligers ingezet op taken die ze leuk vinden.

De reguliere taken behorend bij het meespelen in een team staan niet op deze lijst. Daarmee bedoelen we het wassen, rijden, tafeldienst en dergelijke. Dit wordt binnen de teams geregeld en wordt dus al als minimale inzet verwacht. Gelukkig is de ervaring binnen onze vereniging dat dit prima verloopt.

Het is een bewuste keuze om nog niet over te stappen naar verplicht vrijwilligerswerk zoals je ziet bij veel andere verenigingen. Het invullen van de participatielijst is echter wel verplicht. En als je aangeeft niets te kunnen betekenen horen we graag waarom dit zo is.

In de lijst hebben we alle taken die al wel ingevuld zijn ook meegenomen. Zo kun je zien dat al heel veel is ingevuld en dat je er dus niet alleen in staat. Deze taken zijn met blauw ingekleurd. Vervul jij al één of meerdere taken, vul deze dan gewoon in, dan hebben we alles goed op een rijtje

Om het invullen en verwerken makkelijker te maken hebben we via google forms een lijst aangemaakt. Rechtsboven aan dit bericht vind je een excelbestand met uitleg van de verschillende functie’s en de participatielijst.

Graag willen we alle ingevulde lijsten op 17 juni in ons bezit hebben zodat we voor het nieuwe seizoen een indeling kunnen maken.

Als er vragen of opmerkingen zijn naar aanleiding van deze brief horen we dat graag rechtstreeks.

Je kunt hier contact over opnemen met Hans Muscus, voorzitter@svdalfsen-handbal.nl

Het bestuur van S.V. Dalfsen Handbal

Excelbestand met uitleg

Participatielijst 2017-2018