Onderweg naar Papendal…….

Onderweg naar Papendal…….

Foto: Hans Khoe

De laatste jaren maakt het Nederlands Dames handbalteam onderdeel uit van de wereldtop. De “harde kern” van dit team bevat meerdere speelsters die een handbalverleden in Dalfsen hebben, denk bijvoorbeeld aan Martine Smeets, Angela Malestein, Debbie Bont of Kelly Dulfer.

Op 28 februari heeft een selectie plaatsgevonden voor Oranje U17. De verwachting is dat uit dit team een aantal talenten door zal stromen naar het “grote” Oranje. Zij zullen er mede voor zorgen dat Nederland ook de komende jaren mee kan blijven strijden met de beste handbalteams ter wereld. Er zijn 28 speelsters geselecteerd (4 voor iedere positie) en 1 daarvan is Astrid Uitslag, cirkelspeelster van de A1 van SV Dalfsen Handbal.

Astrid gaat de komende tijd trainen met deze selectie op Papendal. In eerste instantie iedere 14 dagen, na de examenperiode wordt dit iedere week. Uiteindelijk gaan 16 speelsters uit deze groep deelnemen aan het Open Europees Kampioenschap in Zweden (2 tot 7 juli). De voorbereiding hierop zal onder andere bestaan uit een trainingsstage met het team van Noorwegen. Een prachtige kans voor Astrid, waarbij zij ongetwijfeld een hoop zal leren.

Als zij ook nog eens te horen krijgt dat ze voor het eerst een plekje krijgt bij de Dames 1-selectie van Morrenhof Jansen Dalfsen voor het competitieduel tegen Borhave, kan de week voor Astrid niet meer stuk.

 

Tekst: Maico van Zuijdam