Morrenhof-Jansen Dalfsen DS2 – Nijhof/Broekland DS2

Morrenhof-Jansen Dalfsen DS2 – Nijhof/Broekland DS2

De competitie begint voor onze Dames 2 direct met hindernissen. De wedstrijd staat als thuiswedstrijd op de kalender, maar door een communicatiestoornis met de Trefkoele+ is er in Dalfsen geen zaal beschikbaar. Gelukkig kan de wedstrijd wel gespeeld worden in de hal van tegenstander Nijhof/Broekland DS2. Voor de Dalfser fans is de wisseling van locatie geen onoverkomelijk probleem: drie kwart van de toeschouwers zijn voor Dalfsen.

Naast de problemen met de zaal zijn er ook nog de nodige blessures. Drie speelsters spelen niet mee en bij de overige zijn er ook een paar niet pijnvrij. Niet echt zorgeloze omstandigheden voor zo’n eerste competitieduel.
De dames uit Broekland trekken direct fel van leer en nemen snel een 1-3 voorsprong. Dat Dalfsen op het scorebord als thuisspelende ploeg staat vermeld leidt soms tot wat onduidelijkheid op de tribune, maar zeker ook achter de wedstrijdtafel. De meiden uit Dalfsen zijn wakker geschud en komen langzaam maar zeker beter in de wedstrijd. Bij een 7-5 voorsprong krijgt Dalfsen 2 x 2 minuten tijdstraf en een 7 meter tegen. Het team komt hier zonder kleerscheuren doorheen. Tegen het einde van de eerste helft laat Dalfsen Broekland toch weer langszij en zelfs voorbij komen. Bij rust is de stand 10-11 in het voordeel van Nijhof/Broekland dus.

Ook in het begin van de tweede helft krijgt Morrenhof-Jansen Dalfsen DS2 nog niet echt grip op het spel. Broekland weet de voorsprong uit te bouwen naar 3 punten. Mede door een paar vlammende schoten van de 9 meterlijn door Astrid Uitslag komt Dalfsen weer naast Broekland. Als keepster Kim Hilgenkamp daarna weer een 7 meterworp stopt en Dalfsen daarna wel scoort lijkt het kaarsje bij Broekland heel snel uit te gaan. Vanaf 16-16 lopen de dames van Dalfsen uit naar 25-16. De wedstrijd is dan allang gespeeld en uiteindelijk wordt de eindstand bepaald op 26-19. De eerste punten zijn binnen, maar in volgende wedstrijden zal het niveau wel constanter moeten zijn.