Mooie finale’s schoolhandbal 2017

Mooie finale’s schoolhandbal 2017


Vrijdag 10 maart vonden de finales plaats van het DC Consult schoolhandbaltoernooi in een bomvolle Trefkoele+ te Dalfsen. Voor de laatste keer was dit jaar de organisatie mede in handen van Danielle de Jager en Silvia Kogelman. Na jarenlang de organisatie zeer strak te hebben neergezet, doen beide dames nu een stapje terug. 

Op woensdag 8 maart werden de voorrondes gespeeld. Daar werd gestreden om de acht felbegeerde finale plekken. 

In de meisjes C poule ging de finale tussen Heilig Hart en Sjaloom. Daarin waren de meiden van Heilig Hart te sterk voor Sjaloom. Na 2 keer 10 minuten stond er 9-0 als einduitslag op het schorebord. 

 In de tweede finale wedstrijd, streden de meiden van de B-poule om de winst. Daar ging het tussen de Polhaar en Heilig Hart. Ondanks dat de Polhaar goed partij bood trok ook hier Heilig Hart aan het langste eind. De einduitslag was hier 3-7 in het voordeel van Heilig Hart. 

De derde wedstrijd ging tussen de twee beste jongensteams van afgelopen woensdag, te weten Heilig Hart en Bonte Stegge. Dit was echt een bloedstollend spannende wedstrijd. Ze gingen gelijk op. Er werd steeds om en om gescoord. Tot halverwege de tweede helft stond de Bonte Stegge nog 1 punt voor. Maar Heilig Hart kwam wederom langszij en in de laatste minuut maakten zij tevens de winnende treffer. Einduitslag 4-3 in het voordeel van Heilig Hart. 

De vierde en laatste wedstrijd ging in de meisjes A poule tussen Carrousel en wederom Heilig Hart. Deze teams waren ook erg aan elkaar gewaagd. De Carrousel kwam in het begin op voorsprong en wisten dit steeds iets uit te bouwen. Maar de meiden van Heilig Hart lieten hun hoofd niet hangen en probeerden zich terug te knokken. In de laatste seconde scoorde zij nog de laatste treffer. Dit was echter niet genoeg. De winst ging hier naar de Carrousel met 6-5.

Heilig Hart was dus in alle finales vertegenwoordigd en ging er zelfs drie keer met de winst vandoor. De winnaars bij de jongens, Heilig Hart en de winnaars van de meisjes A poule, de meiden van de Carrousel hebben zich geplaatst voor de regiofinales. Als voorbereiding krijgen beide teams een handbalclinic van een aantal meiden van het eerste damesteam van Dalfsen. Daarnaast kregen zij ook een handbal cadeau.

Na de finales vond de prijsuitreiking plaats. Daar werd naast de bekers voor de eerste en tweede plaats ook de Fair Play prijs uitgereikt. Die werd uitgereikt aan de jongens van de Spiegel. Zij gingen er met de wisseltroffee van door en een waardebon aangeboden door de Firma Dwars.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde 16e editie van het toernooi. Na het bedanken van alle sponsoren, de vele vrijwilligers en scheidsrechters ging iedereen voldaan weer naar huis.