Beachhandbal U16, update!

Beachhandbal U16, update!

De twee overgebleven Dalfser meiden, Lissa van Dam en Jennifer Veldman, zijn ondertussen doorgedrongen tot de definitieve selectie van Nederland Beach U16. Daartoe behoort ook toekomstig Dalfsen-speelster Maud de Nobel. Uit de groep van 22 die nu over is worden de speelsters geselecteerd waarmee deze zomer aan twee grote internationale toernooien wordt deelgenomen.

Het eerste toernooi dat op de agenda staat is het Camelot Beachtournament in Oosterhout. Voor dit sterk bezette toernooi heeft Nederland Beach U16 zich met 2 teams ingeschreven, zodat alle selectiespeelsters deel kunnen nemen en ervaring opdoen. Verder doen er ook teams mee uit Denemarken, Duitsland, Zwitserland, Polen en zelfs Australië.

De bedoeling van dit toernooi is niet het meedoen om de prijzen, daarvoor is de concurrentie die voornamelijk uit seniorenteams bestaat een paar maatjes te groot. Wel kunnen de meiden hier veel leren en groeien, zowel individueel als in teamverband. Beide teams weten in de poule 1 wedstrijd te winnen en mogen daardoor op de slotdag tegen elkaar spelen.

Ondanks de hitte en het drukke programma (3 of 4 wedstrijden per dag, inclusief uitgebreide warming up), laten de meiden vol enthousiasme zien wat ze allemaal kunnen en geleerd hebben op de intensieve trainingssessies. Daar waar de tijd het toelaat moedigen ze ook het andere team aan. En als beide teams een keer allebei niet hoeven te spelen, dan is er altijd nog wel een spectaculaire wedstrijd bij het mannentoernooi te bewonderen.

Voor het tweede toernooi waar U16 aan mee gaat doen, is maar 1 team ingeschreven. Dat betekent dat er maar 10 speelsters op 25 juli af gaan reizen naar Hongarije, waar dit toernooi plaats vindt. Eén van die 10 is Lissa van Dam. Haar vakantie komt er nu iets anders uit te zien dan vooraf gepland, maar dat heeft ze er graag voor over.

Met dit toernooi wordt ook het beachen voor deze zomer afgesloten. In januari komt de hele groep weer bij elkaar om de draad weer op te pakken.