Afscheid Ron Stege van B1

Afscheid Ron Stege van B1

Een paar maanden geleden waren ze in de zaal al klaar, nu is ook aan het beach-seizoen voor de B1 als team een eind gekomen. Trainer/coach Ron Stege wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en heeft een tweetal jongensteams bereid gevonden om een minitoernooi met onze B1 te spelen. Het gaat om twee combiteams uit de buurt van Emmen en Borne. Een aantal verenigingen in die regio’s heeft de krachten gebundeld om een kwalitatief goed B-jongensteam samen te stellen.

In de eerste wedstrijd nemen de jongens uit Twente het op tegen de meiden. Voor beide partijen is het duidelijk even wennen. De jongens zijn gemiddeld fysiek veel sterker dan onze meiden en moeten zich dan ook een beetje inhouden. De meiden hoeven hier geen rekening mee te houden en zouden er vol in kunnen gaan, maar lijken toch een beetje geïntimideerd door het krachtsverschil. Bij meerdere jongens kun je ook zien dat ze het lastig vinden spelen tegen meisjes. Waar laat je je handen bij het verdedigen van 15-jarige meiden? Gaandeweg de wedstrijd verdwijnt het ongemak aan beide zijden en neemt de lol in het spelletje duidelijk toe. Zoals gebruikelijk bij wedstrijden tussen jongens- en meisjesteams zijn de keepers gewisseld. Keeper Robin blijkt voor de andere jongens een enorme sta in de weg. De jongens uit regio Borne weten de wedstrijd wel te winnen, maar het verschil blijft beperkt.

Na een kleine pauze mogen de B1-meiden het ook nog opnemen tegen het jongensteam uit Emmen. Die knapen hebben op de tribune al een beetje het kunstje kunnen afkijken bij de eerste wedstrijd. Het is ook heel warm in de Trefkoele+ en bij de meiden merk je al snel dat ze dit team niet meer bij kunnen benen. De jongens winnen afgetekend.

Daarna mogen de meiden vanaf de tribune nog kijken naar de “finale” tussen de beide jongensteams. Hierbij wordt overigens niet alleen de goedkeuring getoond voor de HANDBAL-kwaliteiten van de jongens. Na een spannende eerste helft, waarbij de Twentse jongens goed terugkomen na een vroeg opgelopen achterstand, wordt de wedstrijd in de tweede helft toch duidelijk in het voordeel van Emmen beslist.

Na het douchen verzamelt iedereen zich in de kantine. Ron krijgt van de meiden nog een cadeau aangeboden en er zijn ook nog bloemen en wat lekkers voor Irma Klumper en Marijke Dommerholt die Ron gedurende het seizoen geassisteerd hebben.

Sport verbroedert luidt het gezegde en dat gebeurt hier ook. Al snel zitten de teams door elkaar aan een lange tafel om een paar grote schalen patat weg te werken. Uiteraard worden ook de nodige telefoonnummers en Snapchat-/Instagram-contacten uitgewisseld.

De seizoenafsluiting voor de B1-meiden is direct ook het afscheid van Ron als trainer/coach. Hij heeft een nieuwe uitdaging gevonden in het trainen/coachen van de dames van handbalvereniging Kwiek in Hoogeveen.
Ron, mede namens de meiden van “jouw” B1, nogmaals bedankt voor een mooi seizoen en veel succes en vooral plezier bij Kwiek !