3 Dalfser jeugdspeelsters geselecteerd voor Beachhandball U16

3 Dalfser jeugdspeelsters geselecteerd voor Beachhandball U16

De populariteit van Beach Handball is de afgelopen jaren sterk gestegen. Nederlandse jeugdteams spelen vaak een belangrijke rol op de grote internationale toernooien. Het Nederlands Handbal Verbond probeert de ontwikkeling van deze jeugdteams te stimuleren en is daarom weer begonnen met de selectie voor onder andere een nieuw meisjes Beach Handball U16-team.

Een groot aantal handbaltalenten is naar hiervoor georganiseerde scoutingdagen geweest. Uit al die meiden is nu een voorlopige selectie van 38 speelsters gemaakt. Hierin zijn 3 meiden van SV Dalfsen opgenomen: Jennifer Veldman (B1), Lissa van Dam (B1) en Kyra Stege (C1). Zij gaan in ieder geval deelnemen aan een drietal selectietrainingen van bondscoach Ard de Ruiter. Na deze trainingen zal de selectie ongeveer worden gehalveerd.

Uit de meiden die dan nog overblijven zal de groep worden geselecteerd die mee gaat doen aan (internationale) toernooien. Het blijft dus nog een tijd spannend voor Jennifer, Lissa en Kyra of ze bij de groep mogen blijven, maar deze ervaring pakt niemand meer van ze af. We volgen de meiden op dit pad en zullen verslag doen van nieuwe ontwikkelingen en hun ervaringen. Houdt dus de site in de gaten!